PARTNER ONDERSTEUNING: 033 ENERGIE LOKET

PARTNER ONDERSTEUNING: 033 ENERGIE LOKET

De organisatie

033Energie is het Energieloket van de gemeente Amersfoort. 033Energie geeft voorlichting aan huiseigenaren en maakt maatwerkadviezen voor energiebesparende maatregelen. Desgewenst kan 033Energie de renovaties ook uitvoeren. Dat gebeurt door coalities van bouwbedrijven, installateurs, architecten, onderwijsinstellingen, banken en andere innovatie- en renovatie gerelateerde bedrijven. Zij hebben de handen ineengeslagen om voor 2020 in Amersfoort 2.000 woningen te renoveren naar Nul-op-de-Meter (NOM). Nul-op-de-Meter staat voor een woning zonder energierekening.

De rol binnen het samenwerkingsverband

033Energie organiseert en coördineert voor de 7 Eemland gemeenten de energiebesparing in de bestaande bouw. Er wordt samengewerkt met alle lokale energieloketten, gezamenlijk subsidie aangevraagd, regionale projecten uitgevoerd en kennis en kunde gedeeld. Er is een speciaal regionaal opleidingsprogramma waarin wordt samengewerkt met het opleidingscentrum Bouwmensen Amersfoort. Bouwmensen Amersfoort zorgt voor bijscholing- en opleidingsprogramma’s voor bouwprofs en studenten uit de regio Utrecht en organiseert tevens een interdisciplinair innovatieteam van studenten van Hogeschool Utrecht.

Over Herman Schotman

Herman Schotman is projectleider bij 033Energie. Hij initieert de projecten, vraagt subsidies aan, realiseert nieuwe coalities en onderhoudt contacten met lokale en regionale overheden. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring als projectleider op gebied van duurzame ontwikkeling bij politie, lokale en provinciale overheid, adviesbureaus en sinds 12,5 jaar als zelfstandig adviseur bij ProjectAtelier.119 VOF.

033Energie
www.033energie.nl
energieloket @033energie.nl

Herman Schotman