AAN DE SLAG MET JOUW VVE

Jouw appartementencomplex
energievriendelijk en comfortabel in 6 stappen

Een comfortabel, energiezuinig en toekomstbestendig pand. Hoe kun je dat realiseren voor een appartementencomplex? Als VvE-bestuurder of -bewoner heb je waarschijnlijk veel vragen. Welke maatregelen zijn interessant voor ons pand? Waar moeten we beginnen? En misschien wel de belangrijkste vraag: Wat levert het op en hoe kunnen we het financieren? Wij kunnen alle VvE’s gebouwd na 1960 begeleiden naar een duurzaam pand.

In samenwerking met Centraal Beheer helpen we je bij het verduurzamen van de VvE:

  • Het maken van een plan tot de realisatie van alle maatregelen
  • Het regelen van subsidies en de financiering
  • Ondersteuning bij het besluitvormingsproces
  • Betrouwbare experts die bij elke stap voor je klaar staan

Oriëntatiegesprek

Het pand van de VvE verduurzamen, daar komt veel bij kijken. Hoe pak je het aan, welke wensen zijn er in de VvE en welke onderhoudswerkzaamheden moeten op korte termijn worden uitgevoerd. Onze verduurzamingsexpert neemt graag de stand van zaken met je door tijdens een oriëntatiegesprek.

Startplan

Welke mogelijkheden zijn er om het pand van de VvE te verduurzamen. Aan de hand van een Startplan kunnen wij voor jouw VvE de meest interessante verduurzamingsmaatregelen inzichtelijk maken. Van het nemen van een 1e stap tot een complete aanpak van meerdere verduurzamingsmaatregelen. Inclusief een indicatie van de kosten en opbrengsten.

Detailplan

Wanneer de VvE een scenario heeft gekozen is, kan er een Detailplan worden gemaakt. Dit doen we in samen met het bestuur en klankbordgroep van de VvE. Er komt een voorlopig ontwerp, daarna wordt het per woningtype binnen de VvE uitgewerkt in een definitief ontwerp. Dit alles inclusief een berekening van de benodigde investering, en de verwachte energiebesparing en toekomstige woonlasten.

Financiering

Het verduurzamen kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Onze experts kunnen inzicht geven in de mogelijkheden voor subsidies. Een gunstige manier van financiering kan de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds maakt het mogelijk voor een VvE om tegen een lage rente een lening af te sluiten voor het verduurzamen van het VvE-pand.

Realisatie

Wanneer alle plannen tot in detail zijn uitgewerkt inclusief financiering en de VvE heeft daar een akkoord voor gegeven? Dan is het tijd voor de daadwerkelijke uitvoering. We begeleiden het hele proces van de renovatie. Een team van experts begeleidt de VvE bij alle stappen tot de oplevering en controleert alles volgens verwachting is gerealiseerd.

Monitoring

Wanneer het pand na de renovatie is opgeleverd kunt u genieten van een verduurzaamde woning. Vanaf dat moment gelden de nieuwe servicekosten. We monitoren de verwachte energieprestatie voor de gehele duur van de afgesloten financiering. Zodat wat we beloven ook echt wordt waargemaakt en alle woningeigenaren de komende jaren grip hebben en houden op hun woonlasten.

Laat je vrijblijvend informeren

Aan de slag met je VvE? Klimaatmissie Nederland helpt je graag. Maak een afspraak voor een VvE intakegesprek voor jouw VvE. Heb je een vraag, vul het onderstaande contactformulier in.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.