PARTNER ONDERSTEUNING: EEMNES ENERGIE

PARTNER ONDERSTEUNING: EEMNES ENERGIE

De organisatie

Energiecoöperatie Eemnes Energie heeft tot doel bestaande woningen te verduurzamen en ervoor te zorgen dat overschot aan energie wordt opgeslagen elders in de wijk of een tekort kan worden aangevuld via de daken van andere leden. Leden kunnen een energiecontract bij ons afsluiten en krijgen dan energie van een dak in Eemnes. Een lidmaatschap kost 10 euro per jaar.

De rol binnen het samenwerkingsverband

Eemnes Energie regelt de communicatie tussen bewoners, de gemeente en de woningbouwcoöperatie de Alliantie. Dit om ervoor te zorgen er een rustig straatbeeld ontstaat waarbij iedereen een eerlijke kans krijgt om de woning te verduurzamen met behoud van waarde of waardestijging van de woning.

Over Peter van Drenth

Peter van Drenth is sinds de oprichting in 2016 voorzitter van de Energie Coöperatie Eemnes, is als bewoner van Eemnes op zoek naar mogelijkheden bij te dragen aan de verduurzaming. De gemeente Eemnes heeft grote ambities waar het gaat om verduurzaming, het is mooi om met Eemnes Energie een rol te kunnen spelen bij de realisatie ervan. Peter Is in het dagelijks leven werkzaam als ICT projectmanager.

Eemnes Energie
www.eemnesenergie.nl
info@eemnesenergie.nl

Peter van Drenth