WONEN ZONDER AARDGAS

Zoals je weet, gaat de Groningse gaskraan in 2030 grotendeels dicht. De overheid heeft bepaald dat de prijs van aardgas flink gaat stijgen en streeft naar een 100% duurzaam Nederland in 2050. Klimaatmissie Nederland gaat voor het daadwerkelijk realiseren van woningen die gezond, energievriendelijk, comfortabel en in veel gevallen aardgasvrij zijn.

Hoe dan?

Via het 6-stappenplan inventariseren, organiseren en realiseren wij alle maatregelen die nodig zijn om jouw woning energievriendelijk te maken: zonder aardgas en met een zo laag mogelijk energieverbruik.

HET 6-STAPPENPLAN

STAP 1
Persoonlijk gesprek

Persoonlijk gesprek
Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek wordt je hele huis inclusief je woonsituatie doorgenomen. De verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning worden besproken, inclusief de kosten voor het uitvoeren van deze maatregelen. Deze kosten hebben een nauwkeurigheid van 80%. Pas na het inmeten van je woning door een technisch adviseur, kan de definitieve offerte worden uitgewerkt.

STAP 2
Mijn klimaatplan

Mijn klimaatplan
Jouw klimaatplan is het vertrekpunt voor het inmeten van je gehele woning. Je ontvangt dit plan na het persoonlijk gesprek in je mailbox. Als je verschillende scenario’s hebt besproken ontvang je ook voor elke scenario een persoonlijk klimaatplan.

STAP 3
Inmeten

Inmeten
Na het bestuderen van jouw persoonlijke klimaatplann(en) kun je vervolgens opdracht geven voor het inmeten van jouw woning. De kosten hiervoor zijn: € 424,- (inclusief 21% btw). Zaken zoals de plaats en de capaciteit van de warmtepomp, boiler, radiatoren etc. wordt dan definitief bepaald. Na het inmeten wordt de definitieve offerte uitgewerkt. Als je content bent met het geheel en de eventuele financiering is geregeld dan kun je de definitieve opdracht geven voor het uitvoeren van jouw persoonlijke klimaatplan.

STAP 4
Offerte

Offerte
Na het inmeten wordt je persoonlijke klimaatplan uitgebreid met de definitieve offerte voor het laten uitvoeren van de verschillende maatregelen uit je plan. Als je content bent met het geheel en de eventuele financiering is geregeld dan kun je de definitieve opdracht geven voor het uitvoeren van jouw persoonlijke klimaatplan.

STAP 5
Uitvoering

Uitvoering
Als je akkoord bent met de offerte wordt de gewenste aanpassing bij de netbeheerder gas en elektriciteit aangemeld. Het duurt daarna tot ongeveer 4 maanden voordat jouw aansluiting door de netbeheerder is aangepast. In de tussentijd wordt de groepenkast en het leidingwerk door een elektricien aangepast. De uitvoering van alle maatregelen uit jouw klimaatplan kunnen daarna worden uitgevoerd en nemen bij jou thuis ongeveer 3 à 5 werkdagen in beslag.

STAP 6
Controle

Controle
In de Klimaatmissie-app kun je vooraf, tijdens en achteraf jouw woning volgen. Dit betreft zowel inzicht in het 6-stappenplan, de kosten, je energieverbruik en tips. Tevens maakt deze app je dynamische onderhoudsplan inzichtelijk. (de Klimaatmissie-app is nog in ontwikkeling). Klimaatmissie Nederland werkt met prestatiegaranties. Kortom, je komt niet voor verrassingen te staan.