PARTNER ONDERSTEUNING: DE ALLIANTIE

PARTNER ONDERSTEUNING: DE ALLIANTIE

53.000 huur- en koopwoningen

De organisatie

Wij zijn een woningcorporatie met goede en betaalbare huizen voor mensen met een bescheiden inkomen. Huurhuizen, maar ook koopwoningen. We verhuren, onderhouden, bouwen en verkopen 53.000 woningen in de regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek.

De rol binnen het samenwerkingsverband

Tijdens de voorbereiding en acquisitie kan de Alliantie met de samenwerkende partners optrekken en onderzoeken waar we elkaar kunnen versterken. In Eemnes werken de gemeente, Eemnes energie en de Alliantie al nauw samen om de eerste 17 woningen te kunnen realiseren. Samen kunnen we op zoek naar een gemeenschappelijke aanpak voor de renovatie van alle woningen in de wijk waarbij de bouw op een veilige manier plaatsvindt. Een goede samenwerking begint met een heldere communicatie naar de naar de bewoners van de Alliantie en alle buren die er zijn in de wijk. Eemnes energie, de lokale energiecoöperatie, speelt hierbij een belangrijke rol. De ervaring die we in Eemnes opdoen met de eerste woningen zou kunnen worden uitgebreid naar 800 woningen elders in Eemnes en de regio.

Betrokken contactpersoon

Renske Zwart is programmamanager Duurzaamheid bij de Alliantie. Beweging brengen waar het vastzit, dat is haar kracht. Ze is sterk in het vertalen van strategie naar concrete doelstellingen en acties, en vice versa. Ze gaat voor resultaatgericht werken aan de energietransitie. Samen werken aan wijkgerichte aanpak van verduurzamen van bestaande woningen.

de Alliantie
www.de-alliantie.nl