PARTNER FABRIKANT: SAINT-GOBAIN

PARTNER FABRIKANT: SAINT-GOBAIN

Isolatieproducten gevel- en dak

De organisatie

Als wereldmarktleider voor het creëren en inrichten van de leefomgeving heeft Saint-Gobain de bijzondere verantwoordelijkheid om duurzame bouwwijzen te bevorderen – juist met het oog op belangrijke aspecten zoals de toenemende verstedelijking, de wereldwijde bevolkingstoename, de afname van natuurlijke hulpbronnen en de klimaatverandering. De groep is actief op het gebied van de energie-efficiëntie in gebouwen en ontwikkelt ecologisch-duurzame oplossingen. Het doel hiervan is om de effecten van de producten in gebouwen te reduceren door rekening te houden met alle levenscycli – zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten.

De rol binnen het samenwerkingsverband

De woningen krijgen een volledig nieuwe gevel, dak, dakgoot en de vloer wordt zo goed mogelijk geïsoleerd. Energie moet zoveel mogelijk door de woning zelf worden opgewekt. Het dak wordt in de fabriek voorbereid voor zonnepanelen. De zonzijde van de woning wordt volledig voorzien van geïntegreerde zonnepanelen. Op de andere zijde worden af fabriek de dakkapellen en dakramen geplaatst.

Momenteel zijn er in Nederland niet voldoende fabrieken om binnen 12 jaar 2.000.000 woningen te renoveren. De huidige gevelfabrikanten zijn voornamelijk werkzaam voor nieuwbouwprojecten. Saint Gobain helpt mee om een standaard en procesautomatisering te definiëren waarmee nieuwe fabrieken kunnen worden gebouwd of waarmee huidige gevelbouwers hun fabricagecapaciteit kunnen opvoeren.

Saint Gobain
www.saint-gobain.com