OVER KLIMAATMISSIE NEDERLAND

Wat is er aan de hand met Nederland?

Zoals je weet, gaat de Groningse gaskraan in 2030 grotendeels dicht. De overheid heeft bepaald dat de prijs van aardgas flink gaat stijgen en streeft naar een 100% duurzaam Nederland in 2050. Dat laatste is mogelijk als we allemaal aardgasloos wonen. Klimaatmissie Nederland gaat voor het daadwerkelijk realiseren van woningen zonder aardgas, met een optimaal wooncomfort en een gezond binnenklimaat.

We gaan van het aardgas af! Maar hoe doe je dat als woningeigenaar?

Klimaatmissie Nederland is dé organisatie die voor alle huiseigenaren een totaaloplossing biedt. Van inmeten, adviseren, uitvoeren, controleren tot een dynamisch onderhoudsplan voor jouw woning.

Hoe pakken we dat aan? Het 6 stappen plan…

Via het 6-stappenplan inventariseren, organiseren en realiseren wij alle maatregelen die nodig zijn om jouw woning energievriendelijk te maken: zonder aardgas en met een zo laag mogelijk energieverbruik.

HET 6-STAPPENPLAN

STAP 1
Persoonlijk gesprek

Persoonlijk gesprek
Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek wordt je hele huis inclusief je woonsituatie doorgenomen. Tijdens het gesprek worden de verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning besproken, inclusief de kosten voor het uitvoeren van deze maatregelen. Deze kosten hebben een nauwkeurigheid van 80%. Pas na het inmeten van je woning door een technisch adviseur, kan de definitieve offerte worden uitgewerkt.

STAP 2
Mijn klimaatplan

Mijn klimaatplan
Jouw klimaatplan is het vertrekpunt voor het inmeten van je gehele woning. Je ontvangt dit plan na het persoonlijk gesprek in je mailbox. Als je verschillende scenario’s hebt besproken ontvang je ook voor elke scenario een persoonlijk klimaatplan.

STAP 3
Inmeten

Inmeten
Na het bestuderen van jouw persoonlijke klimaatplann(en) kun je vervolgens opdracht geven voor het inmeten van jouw woning. De kosten hiervoor zijn: € 424,- (inclusief 21% btw). Zaken zoals de plaats en de capaciteit van de warmtepomp, boiler, radiatoren etc. wordt dan definitief bepaald. 

STAP 4
Offerte

Offerte
Na het inmeten wordt je persoonlijke klimaatplan uitgebreid met de definitieve offerte voor het laten uitvoeren van de verschillende maatregelen uit je plan. Als je content bent met het geheel en de eventuele financiering is geregeld dan kun je de definitieve opdracht geven voor het uitvoeren van jouw persoonlijke klimaatplan.

STAP 5
Uitvoering

Uitvoering
Na jouw akkoord wordt de gewenste aanpassing bij de netbeheerder gas en elektriciteit aangemeld. Het duurt daarna ongeveer 4 maanden voordat jouw aansluiting door de netbeheerder is aangepast. In de tussentijd wordt de groepenkast en het leidingwerk door een elektricien aangepast. De uitvoering van alle maatregelen uit jouw klimaatplan kunnen daarna worden uitgevoerd en nemen bij jouw thuis ongeveer 2 à 3 dagen in beslag.

STAP 6
Controle

Controle
In de Klimaatmissie-app kun je vooraf, tijdens en achteraf jouw woning volgen. Dit betreft zowel inzicht in het 6-stappenplan, de kosten, je energieverbruik en tips. Tevens maakt deze app je dynamische onderhoudsplan inzichtelijk. Klimaatmissie Nederland werkt met prestatiegaranties. Kortom, je komt niet voor verrassingen te staan.

Hoe maken we de renovatie betaalbaar? Een nieuw marktmodel…

Fabrikanten bepalen samen het bestek om je woning gasloos te renoveren.
De oplossing wordt aangeboden aan de woningeigenaren, inclusief onderhoud. In een klimaatmissie-app worden de kosten voor de komende 20 of 30 jaar inzichtelijk zodat na oplevering kan worden gecontroleerd of de voorspelling klopt. De woningeigenaar kan kiezen uit 3 pakketten.

ONZE PAKKETTEN VOOR WONINGEN DIE NA 1995 ZIJN GEBOUWD

Gemiddelde investering: € 16.750,-

Gemiddelde investering: € 18.250,-

Gemiddelde investering: € 24.500,-

PARTNERS

Een uitvoeringsorganisatie zorgt voor een snelle doorlooptijd de eerste 5 stappen en ondersteunende organisaties helpen om alle drempels weg te nemen om de klimaatdoelstellingen van 2030 te kunnen halen.

VOORBEELDEN VAN PERSOONLIJKE KLIMAATPLANNEN

In een wijk zijn 3 doelgroepen waarop we ons richten. Hieronder vind je voorbeeld klimaatplannen van 8 woonscenario’s. In een plan staat omschreven wat er moet gebeuren in de woning en wat dat de komende 20 jaar gaat kosten aan energie, onderhoud en sparen voor vervanging.

Klik op één van de onderstaande pakketten om het voorbeeld-klimaatplan te openen.

Klik op één van de onderstaande pakketten om het voorbeeld-klimaatplan te openen.

Klik op één van de onderstaande pakketten om het voorbeeld-klimaatplan te openen.

COMMUNICATIEBAAS AAN HET WOORD

Willem zelf: “De doelgerichtheid en de volledig transparantie van Klimaatmissie Nederland naar alle betrokken partijen en partners is op zijn zachtst gezegd uniek te noemen. Wij hebben een gedegen, haalbaar en realistisch concept ontwikkeld waarbij alles tot op de 4e decimaal is uitgerekend voor alle betrokken partijen. We gaan bewijzen dat ons concept werkt. Bewoners die het door ons ontwikkelde klimaatplan hebben laten uitvoeren gaan hun ervaring(en) delen met Nederland en omgeving. Vanaf heden ben ik op jacht naar klimaatmissiebewijs. Ik ga dat bewijs vinden en ontzettend wereldkundig maken”.

RESULTATEN EN DOELEN VAN DE EERSTE 3 MARKETINGCAMPAGNES

In juni 2018 zijn we begonnen in Amersfoort Vathorst en Nieuwland met een marketingcampagne. In september/oktober wordt een nieuwe campagne gestart met als doel: een persoonlijk gesprek met 1000 bewoners. In 2019 organiseren we diverse evenementen om alle gemeenten in Nederland te informeren, wijzer te maken, te helpen en te trainen als het gaat om het aardgasloos maken van woningen in Nederland. Hieronder de eerste resultaten van analyses die we op basis van onze eerste 100 gesprekken hebben uitgewerkt.