Antwoorden op uw vragen2018-06-08T11:04:54+02:00

ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Ik heb een warmtenet aansluiting, kan ik ook meedoen?2018-06-11T13:49:22+02:00

Je kunt in een persoonlijk gesprek uit laten rekenen wat de kosten zijn om zelf een warmte installatie  en zonnepanelen aan te schaffen.
Hou er rekening mee dat je een binnenunit krijgt. Dit is een groot vat voor je warm water dat op een slim punt in je huis wordt geplaatst. Dit vat is altijd groter dan 200 liter om ervoor te zorgen dat je altijd warm water in voorraad hebt. Hou er wel rekening mee dat als je extreem lang onder de douche staat (meer dan 40 minuten achter elkaar) dat het warme water dan op is en het weer minstens een kwartier duurt voordat je nieuw warm water hebt…

Het voordeel van meedoen aan Klimaatmissie Nederland is dat je niet meer afhankelijk bent van een warmteleverancier, ook voor de stijging van de kosten van energielevering en distributie. Dit heb je dan allemaal zelf in de hand. We rekenen het aantal zonnepanelen voor je uit dat je nodig hebt om helemaal onafhankelijk te zijn van de energieleveranciers.

Je kunt je laten afsluiten van het warmtenet door dit aan te melden op mijn.aansluiting.nl. De kosten zijn per leverancier anders. Bij Eneco is dit in Vathorst bijvoorbeeld 324 euro (brondatum 11-06-2018).

 

Ik heb al zonnepanelen op mijn dak2018-06-11T13:58:50+02:00

Uit de berekening in jouw persoonlijke gesprek volgt hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om energie neutraal te worden.
Als je al zonnepanelen hebt dan bepalen we hoeveel je opbrengst per jaar is. Dan rekenen we uit hoeveel je er extra nodig hebt.
Als je te weinig dakoppervlakte hebt dan blijf je voor de energie die je tekort komt betalen aan een energieleverancier.
We wachten totdat er een nieuwe technische ontwikkeling is waarmee je dan helemaal energie neutraal kunt worden.
Je hebt na de renovatie geen gasaansluiting en gasrekening meer…